Protestantse Gemeente Bant

Algemeen
De Bantsiliek wordt door de Protestantse Gemeente Bant gebruikt voor alle kerkelijke samenkomsten en activiteiten.
De Protestantse Gemeente Bant is een actieve gemeente die zich gastvrij open stelt voor het dorp en de polderbewoners. De kerkelijke gemeente bestaat uit ongeveer 285 leden. Voor het pastorale werk is er één dominee (40% dienstverband) aan de gemeente verbonden. Samen met de kerkenraad en diverse commissies zorgen zij voor een gevarieerd aanbod van kerkelijke activiteiten. 

 

De Protestantse Gemeente Bant is ontstaan op 1 januari 2005 door het samengaan van de Gereformeerde Kerk en de Nederlands Hervormde Kerk. Beide genootschappen hebben hun kerkgebouw verkocht. Met de opbrengst daarvan en subsidies is het al enkele jaren leegstaande RK kerkgebouw aangekocht, verbouwd en gerenoveerd. 

 

Elke zondagmorgen is er een dienst om 09.30 uur. Elke eerste zondag in de maand is er ook kindernevendienst en na afloop van de dienst is er de gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie met elkaar bij te praten. Elke laatste zondag komen we bijeen voor een morgengebed.

 

Ook voor de jeugd is er een gevarieerd programma. Hieronder kunt u lezen wat er in het jaar georganiseerd wordt:

  

JOP Provider Jeugdkerk

De jongeren van 12 tot en met 14 jaar komen een aantal vrijdagavonden bij elkaar tijdens een bijeenkomst van Provider. PG Bant doet dit samen met de protestantse kerk van Luttelgeest. Bij Provider ligt de nadruk op kerk en maatschappij. De bijeenkomsten van Jeugdkerk zijn een soort kindernevendiensten voor jongeren en worden circa 4 maal per jaar tijdens de kerkdienst op zondag gehouden. De focus ligt hier op verdieping.

 

Uurtje Feest

Voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd organiseren we Uurtje Feest. Zo’n 4 of 5 maal per jaar houden we deze gezinsviering, meestal op zondagochtend om 10.00 uur. Tijdens Uurtje Feest is er weer tijd voor elkaar. Er is een creatief moment, Crealiek genaamd, waarin iedereen iets kan doen, zoals een kaarsje aansteken, een voorbede opschrijven, iets knutselen of gezamenlijk een spel spelen. In Uurtje Feest gaat geen dominee voor, maar iemand uit de werkgroep. Uurtje Feest is laagdrempelig, dorpsbreed en bedoeld voor iedereen die ergens of nergens in gelooft.

 

Kindernevendienst
Om het voor kinderen ook aantrekkelijk te maken om naar de kerk te komen, staat er het hele jaar een tafel achterin de Kerkzaal waaraan kinderen kunnen tekenen. 


Oppas

Momenteel zijn er vrijwel geen gezinnen die de kerk bezoeken waarvoor oppas nodig is, daarom is er nu standaard geen opvang. Bij speciale (doop)diensten zorgen we dat er wel oppas is. Ook bij gewone vieringen is opvang mogelijk. Hiervoor kan circa een week van tevoren contact worden opgenomen met Lian van den Heuvel, tel. 0527-261476. Zij regelt dan dat er oppas is. De locatie voor oppas is op de bovenverdieping van de Bantsiliek, bij de zij-ingang.

 

We nodigen u van harte uit eens een dienst of activiteit mee te komen maken.

 

Als plaatselijke gemeente zijn wij verbonden met de andere protestantse kerken in de NOP. Ook maken wij deel uit van het jeugdwerkplatform NOP. 
Voor meer informatie zie:

http://www.dorpskerken-nop.nl/

 

Hieronder vindt u het beleidsplan van onze gemeente:

Beleidsplan PGBant

 

Voor ANBI klik hier

 

Consulent : ds. G. van Keulen, Luttelgeest

Voorzitter kerkenraad: A. v.d. Linde

Scriba: pkn@bantsiliek.nl 

Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 1

Bekijk album

Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017

Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 2
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 3
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 4
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 5
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 6
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 7
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 8
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 9
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 10
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 11
Lentewandeling, afbeelding 1

Bekijk album

Lentewandeling

Lentewandeling, afbeelding 2
Lentewandeling, afbeelding 3
Lentewandeling, afbeelding 4
Lentewandeling, afbeelding 5
Lentewandeling, afbeelding 6
Lentewandeling, afbeelding 7
Lentewandeling, afbeelding 8
Lentewandeling, afbeelding 9
Lentewandeling, afbeelding 10
Lentewandeling, afbeelding 11
Lentewandeling, afbeelding 12
Uurtje Feest maart 2018, afbeelding 1

Bekijk album

Uurtje Feest maart 2018

Uurtje Feest maart 2018, afbeelding 2
Uurtje Feest maart 2018, afbeelding 3
Uurtje Feest maart 2018, afbeelding 4
Uurtje Feest maart 2018, afbeelding 5
Uurtje Feest maart 2018, afbeelding 6
Uurtje Feest maart 2018, afbeelding 7
Uurtje Feest maart 2018, afbeelding 8
Uurtje Feest maart 2018, afbeelding 9
Top <h4>bantsiliek.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/home">Home</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/huren">Huren</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/concerten">Concerten</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/vergaderen">Vergaderen</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/trouwlocatie">Trouwlocatie</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/rouwcentrum">Rouwcentrum</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/exposities">Exposities</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/verzorging">Verzorging</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/tarieven">Tarieven</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/pkn-gemeente">PKN gemeente</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/protestantse-gemeente-bant">Protestantse Gemeente Bant</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/kerkdiensten">Kerkdiensten</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/kerkelijk-nieuws">Kerkelijk nieuws</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/kerkelijke-agenda">Kerkelijke agenda</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/provider">Provider</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/uurtje-feest">Uurtje Feest</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/stiltecentrum">Stiltecentrum</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/protestantse-kerk-nederland">Protestantse Kerk Nederland</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/mok">MOK</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/activiteiten">Activiteiten</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/agenda">Agenda</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/kunstexpo">KunstExpo</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/test">Test</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/contactgegevens">Contactgegevens</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/routebeschrijving">Routebeschrijving</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/vrienden-van-de-bantsiliek">Vrienden van de Bantsiliek</a></li> <li><a href="http://www.bantsiliek.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>