Nacht zonder dak

zondag 5 juli 2020

30 mei was het zover : “Nacht zonder dak” dit jaar door corona heel anders dan we gewend waren.

Niet met z’n allen in krotjes op een voetbalveld maar in kleine groepjes bij iemand op het erf of in de tuin. Het was anders, maar ook weer heel bijzonder, ondanks de afstand van elkaar. We waren toch ook wel weer verbonden met elkaar, door de opdrachten die we allemaal deden, filmpjes maakten van de bouw van de krotjes, een tik-tok maakten en naar elkaar doorstuurden en juri waren over elkaars ontwerpen enz.

Ieder zette zich voor de volle 100% in bij de bouw van de hut of het maken van de tik-tok.  Het slapen  onder het karton was op zich ook een ervaring, gelukkig was het droog, maar toch ook nog best koud.   

De week erna hebben we een dienst opgenomen in de kerk in Luttelgeest, samen met iemand van Tear, de organisatie die “nacht zonder dak” organiseert en het geld voor de straatjongeren  inzamelt.  Het was super mooi dat iedereen hier eigenlijk bij aanwezig was en ook een bijdrage heeft geleverd. Als het goed is, kunt u de dienst terugvinden  op https://www.youtube.com/channel/UCr33JX8nDyMEYvPK7g4Uavw het gaat dan om de dienst van 7 juni.

Inmiddels hebben we heel wat fruitboompjes kunnen verkopen voor het goede doel, en er zijn ook een mooi aantal statiegeld flessen ingeleverd. De acties lopen nog tot eind juni. Begin juli gaan we ze inwisselen, dus tot die tijd, kunnen de flessen in de kist bij de Bantsiliek worden ingeleverd. 

De tussenstandteller in Bant staat inmiddels op €850= , maar er komt nog meer binnen. Fantastisch hoe iedereen heeft meegedaan en ons heeft gesteund, zelfs in deze corona periode. We hadden het echt niet durven dromen.

We houden u op de hoogte. 

Namens Provider Bant,  Margrethe Wester


Meer nieuws

Kerkelijke agenda

Top <h4>bantsiliek.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/home">Home</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/huren">Huren</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/concerten">Concerten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/vergaderen">Vergaderen</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/trouwlocatie">Trouwlocatie</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/rouwcentrum">Rouwcentrum</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/exposities">Exposities</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/verzorging">Verzorging</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/tarieven">Tarieven</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/pkn-gemeente">PKN gemeente</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/protestantse-gemeente-bant">Protestantse Gemeente Bant</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkdiensten">Kerkdiensten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkelijk-nieuws">Kerkelijk nieuws</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkelijke-agenda">Kerkelijke agenda</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/provider">Provider</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/uurtje-feest">Uurtje Feest</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/stiltecentrum">Stiltecentrum</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/protestantse-kerk-nederland">Protestantse Kerk Nederland</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/mok">MOK</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/activiteiten">Activiteiten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/agenda">Agenda</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kunstexpo">KunstExpo</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/test">Test</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/contactgegevens">Contactgegevens</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/routebeschrijving">Routebeschrijving</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/vrienden-van-de-bantsiliek">Vrienden van de Bantsiliek</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>