Deelnemers klaar??

zondag 4 oktober 2020

Er klinkt een knal, een groep van 25 personen rent weg uit Assen. Zo werd ons team afgelopen vrijdag gestart om daarna 555 kilometer lang in beweging te blijven. Wel in estafette, maar toch. En doorrr werd er vaak geroepen bij de wissel. Bij prachtig weer toch niet zo moeilijk lijkt het. Maar mooi weer geeft vaak koude nachten, die hebben we beleefd. En ver hardlopen kan blessures opleveren de 2 fysio therapeuten hadden dan ook regelmatig werk te doen. Evenals de koks, bouwers van rustkampen en chauffeurs. Maar uiteindelijk ook een prachtige finish en voldaan gevoel, we hebben het weer gedaan. Een lange moeilijke weg afgelegd. Niet te vergelijken met de weg die velen persoonlijk af moeten leggen. Gekweld door ziekte, zorg of ander ongemak.
 
Door omstandigheden was ik niet bij de startdienst, maar bovenstaande zou zo een startdienst kunnen zijn. De hele gemeente op estafette, voor iedereen een eigen taak. En zo ervaar ik ook onze gemeente, dus toen ik gevraagd werd voor de kerkenraad was mijn antwoord, dat wil ik wel maar dan leg ik andere taken neer. Een soort ruil dus. Daarbij niet uit het oog verliezend de  competenties die bij elke taak horen. Maar ik denk dat ik in dit geval voldoende aan boord heb. Meestal is tijd de beperkende factor. Maar met de structuur van onze gemeente, kerkenraad en wijkmedewerkers en een fanatieke Wim Kok voor het pastoraat, denk ik dat het ouderling schap wel in te vullen is. Maar schroom niet om me aan te spreken als je/u  dat nodig acht.
Ik weet niet of er een startpistool was in de start dienst maar het signaal is zeker gegeven. Eigenlijk is het ook hier voldoende om En doorrr te roepen. We zijn weer op weg, en dit jaar nog meer bijzonder dan anders, na de lange periode van enkel diensten op afstand. De beperkingen die nog gelden brengen ook weer creativiteit op gang. Zelf zingen is mooi, maar de diverse oplossingen geven ook wel weer afwisseling. Laten we samen creatief blijven in en rond onze samenkomsten.

Om gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten in een ruime zaal is het idee ontstaan om dit in de Bantsiliek te verzorgen. Gewoon samen komen en even bijkletsen, voor wie de huiskamer te klein vindt voor bezoek. De ruimte willen we bieden, niets moet, veel mag.

Ik heb mijn rondje dus gemaakt afgelopen weekend, als begeleider van de loper fietste ik ernaast of erachter. Dit probeer ik ook in de estafette van de gemeente.

 

Jan Wisse


Meer nieuws

Kerkelijke agenda

Top <h4>bantsiliek.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/home">Home</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/huren">Huren</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/concerten">Concerten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/vergaderen">Vergaderen</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/trouwlocatie">Trouwlocatie</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/rouwcentrum">Rouwcentrum</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/exposities">Exposities</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/verzorging">Verzorging</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/tarieven">Tarieven</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/pkn-gemeente">PKN gemeente</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/protestantse-gemeente-bant">Protestantse Gemeente Bant</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkdiensten">Kerkdiensten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkelijk-nieuws">Kerkelijk nieuws</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkelijke-agenda">Kerkelijke agenda</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/provider">Provider</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/uurtje-feest">Uurtje Feest</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/stiltecentrum">Stiltecentrum</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/protestantse-kerk-nederland">Protestantse Kerk Nederland</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/mok">MOK</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/activiteiten">Activiteiten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/agenda">Agenda</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kunstexpo">KunstExpo</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/test">Test</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/contactgegevens">Contactgegevens</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/routebeschrijving">Routebeschrijving</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/vrienden-van-de-bantsiliek">Vrienden van de Bantsiliek</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>