Afsluiting van het jaar

woensdag 30 december 2020

December 2020 - Januari 2021.

Als ik dit voorwoord schrijf staan kerst en de jaarwisseling voor de deur.

In deze periode wensen we elkaar in allerlei bewoordingen het allerbeste toe voor wat komt.

Dat gunnen wij elkaar. En eerlijk is eerlijk, daar zijn wij ook aan toe, als wij terugkijken op wat geweest is. Een veelbewogen jaar!

Sinds begin maart is er geen dag geweest dat er niet over corona is gesproken. Het virus zette alles op zijn kop. Afstand nam de plaats in van ongedwongen samenzijn, van wat een leven waardevol maakt.  En het aantal besmettingen lijkt soms te spotten met het licht aan het einde van de tunnel.

In de samenleving en in het individuele leven van mensen morrelt het virus aan onze bestaanszekerheid, dat iedereen op zijn eigen manier, met het oog op zijn/haar eigen situatie in bescherming neemt. Soms zijn hierin de verschillen zo groot dat we van elkaar  dreigen weg te drijven op de golven van verwarring en moedeloosheid. En de verhalen van hoop en licht in de duisternis uit het oog en hart verliezen.

Gelukkig zijn er ook van die prachtige verhalen over verbondenheid en omzien naar elkaar, die je aanzetten tot nadenken over nu en hierna. Sterker dan corona! Verhalen als een spiegel voor de ziel, die kunnen helen, inzicht geven en ons helpen om door te gaan in het vertrouwen dat het goed komt.

Mogen wij elkaar tot zegen zijn,

bij alles wat ons te doen staat,

alles wat we beleven mogen,

alles wat ons overkomt.

Mogen wij elkaar tot zegen zijn,

in het leven dat we samen delen,

zo kwetsbaar als het is.

Mogen wij alle dagen,

voor elkaar een zegen zijn,

in ons verschillen en ons gelijken.                                           

Ap van der Linde.


Meer nieuws

Kerkelijke agenda

Top <h4>bantsiliek.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/home">Home</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/huren">Huren</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/concerten">Concerten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/vergaderen">Vergaderen</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/trouwlocatie">Trouwlocatie</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/rouwcentrum">Rouwcentrum</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/exposities">Exposities</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/verzorging">Verzorging</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/tarieven">Tarieven</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/pkn-gemeente">PKN gemeente</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/protestantse-gemeente-bant">Protestantse Gemeente Bant</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkdiensten">Kerkdiensten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkelijk-nieuws">Kerkelijk nieuws</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkelijke-agenda">Kerkelijke agenda</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/provider">Provider</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/uurtje-feest">Uurtje Feest</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/stiltecentrum">Stiltecentrum</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/protestantse-kerk-nederland">Protestantse Kerk Nederland</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/mok">MOK</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/activiteiten">Activiteiten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/agenda">Agenda</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kunstexpo">KunstExpo</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/test">Test</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/contactgegevens">Contactgegevens</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/routebeschrijving">Routebeschrijving</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/vrienden-van-de-bantsiliek">Vrienden van de Bantsiliek</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>