Voorwoord februari

zondag 14 februari 2021

Wat is een voorwoord? Ik heb het opgezocht via Google daar wordt gezegd dat het een persoonlijke aangelegenheid is en dat het uit 7 elementen bestaat. Dat het een persoonlijke aangelegenheid is vind ik wel belangrijk om te zeggen, omdat het over dingen gaat die jou op dat moment persoonlijk bezig houdt.

        Zoals de kerkenraad op het moment bezig is, in deze coronatijd, een gemeente van God te zijn. Dat valt niet mee met al die regeltjes om dan toch via een aangepaste dienst of via de live- stream de gemeente leden te bereiken. Als oud voorzitter voel je dat aan wat het allemaal kost aan denktijd en uitvoering daarvan. Jullie verdienen allemaal een dikke pluim geweldig!! Wat jullie ook tot een bijzonder moment hebben gemaakt was op woensdagmiddag 6 januari. Waar Jan en Henny Tip in het zonnetje werden gezet. Heel bijzonder zo bescheiden als Jan en Henny zijn werden ze op een podium gezet na 40 jaar financiële coaches annex boekhouder te zijn geweest. En als laatste van de sprekers kwam de burgermeester om Jan een lintje aan te bieden namens de Koning. Meer dan verdiend, proficiat Jan en Henny en ook de Kerkenraad voor deze mooie georganiseerde middag. Maar helaas heeft Jan daar niet lang van mogen genieten. Maandag 18 januari kregen we het droevige bericht dat Jan is overleden.  Onze gedachten en gevoelens gaan uit naar de nabestaanden.

         Zoals U weet komen Henny en ondergetekende niet veel in de kerk, omdat ik ook in de risico groep val. Ik kreeg op een gegeven moment een enquête formulier van de GGD Flevoland in huis. Met de vraag of ik dit formulier wilde invullen en daarna wilde opsturen. Ik had als gepensioneerde natuurlijk alle tijd. Dus heb ik deze enquête ingevuld aan het eind van dit formulier kon je ook het resultaat zien. Daarin bleek dat ik “eenzaam”was. Ik schrok er eerst wel van, want zo voelde ik me niet. Heb genoeg bezigheden om en in het huis en bijna elke middag een wandeling door het bos. Maar toch ik kan mij voorstellen dat er wel mensen zijn die het wel zo voelen. Wat is het dan mooi als je een kaartje stuurt of even een telefoontje pleegt naar deze mensen toe. Je wordt er zelf ook blij van als je tijdens het wandelen even met mensen kunt praten. Het omkijken naar elkaar is op dit moment zeker erg belangrijk en met name voor die mensen die qua gezondheid het erg moeilijk hebben.

         Over eenzaamheid gesproken,  ik ben gefascineerd over het land China dat stiekem aan het landje pik doet in Afrika. Nu was er een uitzending “De wereld van de Chinezen“ een VPRO documentaire serie waar Ruben Terlou de chinezen op zoekt in Kenia. Waar een hypermoderne spoorlijn van Mombasa( havenstad) naar de hoofdstad Nairobi wordt aangelegd. Ruben komt daar in gesprek met een Chinese kok die een eigen zaakje daar heeft. Zijn vrouw en kinderen zijn in China gebleven, die komen alleen met de Chinese nieuwjaarsdag  over. Dan hebben Chinezen een paar weken vrij en trekken dan massaal terug naar hun families. (Een complete volksverhuizing) Verder werken de Chinezen 7 dagen per week. Daar hebben de Kenianen moeite mee, want die hebben normaal zaterdags vrij en zondags ook om naar de kerk te gaan. De Chinezen moesten via Google kijken wie God was. Deze Chinese kok is in Kenia aan het werk om geld te verdienen voor een huis voor zijn zoon. In China is het heel moeilijk om als starter een huis te kopen en dan een gezin te stichten. De kok is in Kenia heel eenzaam, hij ziet wel om zich heen dat de Kenianen veel blijer zijn. De Chinezen werken hun hele leven lang voor de staat en hebben niets anders. Dan heb je toch wel een heel eenzaam leven. Wat mag je dan blij zijn dat je bijvoorbeeld hier in Nederland woont en er naar je wordt omgekeken. En dat er een God mag zijn die over je waakt. Ook in moeilijke tijden zoals nu de corona regels nog wat langer aan zullen houden. Het ga U goed en dat U Gods zegen mag voelen.

Hiernaast heb ik nog een gedicht gevonden, wat gaat over eenzaamheid.

Vriendelijke groet

Jan Doornbos.


Meer nieuws

Kerkelijke agenda

Top <h4>bantsiliek.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/home">Home</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/huren">Huren</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/concerten">Concerten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/vergaderen">Vergaderen</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/trouwlocatie">Trouwlocatie</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/rouwcentrum">Rouwcentrum</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/exposities">Exposities</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/verzorging">Verzorging</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/tarieven">Tarieven</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/pkn-gemeente">PKN gemeente</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/protestantse-gemeente-bant">Protestantse Gemeente Bant</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkdiensten">Kerkdiensten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkelijk-nieuws">Kerkelijk nieuws</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkelijke-agenda">Kerkelijke agenda</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/provider">Provider</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/uurtje-feest">Uurtje Feest</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/stiltecentrum">Stiltecentrum</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/protestantse-kerk-nederland">Protestantse Kerk Nederland</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/mok">MOK</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/activiteiten">Activiteiten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/agenda">Agenda</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kunstexpo">KunstExpo</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/test">Test</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/contactgegevens">Contactgegevens</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/routebeschrijving">Routebeschrijving</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/vrienden-van-de-bantsiliek">Vrienden van de Bantsiliek</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>