De herontdekking van het klooster

zaterdag 9 november 2019

Lezing in het kader van Samen op Verkenning te Emmeloord

 

U wordt van harte uitgenodigd voor de derde lezing in de serie Samen op Verkenning, georganiseerd door de Commissie Lerende Gemeente van PG Emmeloord.

Spreker is: ds. Wim Kok uit Emmeloord (voorheen predikant te Creil-Espel). Hij heeft zich verdiept in de kloostertraditie en zelf enkele kloosters bezocht.

Datum: maandag 25 november om 20.00 uur in één van de zalen van MFC Nieuw Jeruzalemkerk.

Ds. Kok schrijft het volgende: We leven in een drukke tijd. We lopen onszelf voorbij. We leven soms meer in wat nog gebeuren moet dan in het hier en nu. Dat zit in onze samenleving en het lijkt intussen bijna in onze genen te zitten. We worden geleefd. Vaak geeft dat onvrede. Soms lopen we er in vast. In die situatie heeft het kloosterleven ons iets te zeggen. Veel mensen ontvluchten de drukte en de haast door enkele dagen als gast in het klooster door te brengen. In mijn verhaal vertel ik iets van mijn eigen bezoeken aan kloosters en van studie die ik ervan gemaakt heb. En wat het mij opgeleverd heeft. Daar wil ik iets van met jullie delen in de hoop dat jullie er iets mee kunnen in jullie eigen leven.

Iedereen is welkom! Gratis entree en de koffie/thee staat klaar. Graag tot ziens, Werkgroep Samen op Verkenning.


Meer nieuws

Kerkelijke agenda

Top <h4>bantsiliek.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/home">Home</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/huren">Huren</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/concerten">Concerten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/vergaderen">Vergaderen</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/trouwlocatie">Trouwlocatie</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/rouwcentrum">Rouwcentrum</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/exposities">Exposities</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/verzorging">Verzorging</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/tarieven">Tarieven</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/pkn-gemeente">PKN gemeente</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/protestantse-gemeente-bant">Protestantse Gemeente Bant</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkdiensten">Kerkdiensten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkelijk-nieuws">Kerkelijk nieuws</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkelijke-agenda">Kerkelijke agenda</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/provider">Provider</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/uurtje-feest">Uurtje Feest</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/stiltecentrum">Stiltecentrum</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/protestantse-kerk-nederland">Protestantse Kerk Nederland</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/mok">MOK</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/activiteiten">Activiteiten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/agenda">Agenda</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kunstexpo">KunstExpo</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/test">Test</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/contactgegevens">Contactgegevens</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/routebeschrijving">Routebeschrijving</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/vrienden-van-de-bantsiliek">Vrienden van de Bantsiliek</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>