De Socialrun 2019

zaterdag 9 november 2019

Wat is het ook al weer: de Socialrun?

In het weekend van  19-21 september  was het zo ver, ik deed mee met team Hersenwandelingetjes aan de Socialrun.

U hebt er waarschijnlijk  wel van gehoord  of mogelijk chocolaatjes gekocht  om het project te ondersteunen. In het kort gezegd is de socialrun een estafette loop van  555 km  vanuit Soesterberg via o.a.  Zwolle, Zuidlaren, Franeker over de afsluitdijk door Noord-Holland en dan  weer  via Waddinxveen terug naar Soesterberg en dat in goed 48 uur….niet niks dus. Doel van de loop is:  meer bekendheid geven aan mensen  met een psychische kwetsbaarheid.

Hoe is het ontstaan?

 Jan  en Heleen Wisse hebben namelijk samen met hun kinderen Arjan, Robert, Ellen en Marit een heel team bijeen weten te krijgen, op initiatief van Marit. Een hele klus dat kan ik u vertellen. Het gaat niet alleen om de lopers, maar ook fietsers, chauffeurs en een basisteam, totaal 27!!  Er moet veel geregeld worden b.v.  hoe  laat ben je ergens, als er  11 km per uur wordt gelopen, of als  er  11,5 km per uur wordt gelopen, waar kun je overnachten,  de veiligheid,  eten en drinken,  verzorging van blessures, overleg  met het organisatie team, noem maar op. En dat met een team wat elkaar ook niet volledig kende. De voorbereiding heeft ruim een halfjaar geduurd.  

Hoe ging het?

Ik kan u zeggen het was een hele ervaring,  allereerst met elkaar in een busje. De lopers  die elkaar perfect afwisselden en overdag en ’s nachts gewoon hun weg vervolgden. De een super fit, de ander toch wat zwaar in de benen of last met het donker,  een ander zelfs gewoon niet fit. Maar lopen deden ze allemaal, begeleid door twee fietsers. Ook dat was niet niks, de route  en het verkeer  in de gaten houden, de lopers begeleiden  en soms als het heel donker was bijschijnen. Soms de blaren op je billen.  Na een etappe van  40-60 km ging team A rusten  en kon team B lopen. Team A reed dan eerst met de bus naar de slaapplek en ging soms eten, heel soms douchen (  omdat daar te weinig tijd voor was, u kunt zich de geur in de bus en slaapplaatsen dus wel voorstellen….prrr.. ) en vooral proberen te slapen. Ondertussen werden de kratten weer gevuld( eten voor in de bus), brood gesmeerd, zodat we  2 uur later weer fris en fruitig ( nou ja….) onze slaapzak  en tas  weer inpakten, wat aten en weer  op pad gingen, om het andere team B weer af te kunnen wisselen.  Meestal  was dat goed  getimed door onze captains en chauffeurs.  Als team kreeg  je een goede band  met elkaar en onderweg  was er altijd een heel gemoedelijke sfeer. Steeds kwam je onderweg weer andere teams  tegen, die  ons team enthousiast weer aanmoedigden, en andersom natuurlijk ook.  Je haalde soms een team in, en je werd ook ingehaald,Nou ja, gaf ook niets,  het ging niet om het winnen… Meedoen dat was belangrijk.

Hoe voelde het om hieraan mee te doen?


Meer nieuws

Kerkelijke agenda

Top <h4>bantsiliek.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/home">Home</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/huren">Huren</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/concerten">Concerten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/vergaderen">Vergaderen</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/trouwlocatie">Trouwlocatie</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/rouwcentrum">Rouwcentrum</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/exposities">Exposities</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/verzorging">Verzorging</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/tarieven">Tarieven</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/pkn-gemeente">PKN gemeente</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/protestantse-gemeente-bant">Protestantse Gemeente Bant</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkdiensten">Kerkdiensten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkelijk-nieuws">Kerkelijk nieuws</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkelijke-agenda">Kerkelijke agenda</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/provider">Provider</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/uurtje-feest">Uurtje Feest</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/stiltecentrum">Stiltecentrum</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/protestantse-kerk-nederland">Protestantse Kerk Nederland</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/mok">MOK</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/activiteiten">Activiteiten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/agenda">Agenda</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kunstexpo">KunstExpo</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/test">Test</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/contactgegevens">Contactgegevens</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/routebeschrijving">Routebeschrijving</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/vrienden-van-de-bantsiliek">Vrienden van de Bantsiliek</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>