Protestantse Gemeente Bant

Algemeen
De Bantsiliek wordt door de Protestantse Gemeente Bant gebruikt voor alle kerkelijke samenkomsten en activiteiten.
De Protestantse Gemeente Bant is een actieve gemeente die zich gastvrij openstelt voor het dorp en de polderbewoners. De kerkelijke gemeente bestaat uit ongeveer 251 leden. Sinds september 2018 is de gemeente vacant. Ds. Dirk van Keulen uit Luttelgeest is sindsdien de consulent en Ds. Wim Kok uit Emmeloord verzorgt het pastoraat. De kerkenraad en diverse commissies zorgen samen voor een gevarieerd aanbod van kerkelijke activiteiten. 

 

De Protestantse Gemeente Bant is ontstaan op 1 januari 2005 door het samengaan van de Gereformeerde Kerk en de Nederlands Hervormde Kerk. Beide genootschappen hebben hun kerkgebouw verkocht. Met de opbrengst daarvan en subsidies is het al enkele jaren leegstaande Rooms Katholieke kerkgebouw aangekocht, verbouwd en gerenoveerd. 

 

Elke zondagmorgen is er een dienst om 09.30 uur. Elke tweede zondag in de maand is er na afloop van de dienst gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie met elkaar bij te praten. Elke laatste zondag komen we bijeen voor een morgengebed onder leiding van gemeenteleden.

 

Verder is er ook aandacht voor de jeugd. Hieronder kunt u lezen wat er door het jaar heen wordt georganiseerd:

  

JOP Provider Jeugdkerk

De jongeren van 12 tot en met 14 jaar komen tijdens het seizoen gemiddeld een keer per maand bij elkaar tijdens een bijeenkomst van Provider. PG Bant doet dit samen met de Protestantse Gemeente van Luttelgeest. Bij Provider ligt de nadruk op kerk en maatschappij. De jongeren bezoeken bijvoorbeeld kerkelijke activiteiten, zoals een jeugddienst of The Passion of gaan naar organisaties als de voedselbank en verslavingszorg en ontdekken daar meer over maatschappelijke onderwerpen.

 

Uurtje Feest

Voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd organiseert een werkgroep Uurtje Feest. Deze gezinsviering wordt zo’n 4 maal per jaar gehouden, meestal op zondagochtend om 10.00 uur. Tijdens Uurtje Feest is er tijd voor elkaar. Er is een creatief moment, Crealiek genaamd, waarin iedereen iets kan doen, zoals een kaarsje aansteken, een voorbede opschrijven, iets knutselen of gezamenlijk een spel spelen. In Uurtje Feest gaat geen dominee voor, maar iemand uit de werkgroep. Uurtje Feest is laagdrempelig, dorps- en polderbreed en bedoeld voor iedereen die ergens of nergens in gelooft.

 

Kindernevendienst
Door een sterk afnemend aantal kinderen binnen PG Bant is de Kindernevendienst in 2018 komen te vervallen. Om het voor kinderen ook aantrekkelijk te maken om naar de kerk te komen, staat er het hele jaar een tafel achterin de Kerkzaal waaraan kinderen kunnen tekenen. 


Oppas

Momenteel zijn er vrijwel geen gezinnen die de kerk bezoeken waarvoor oppas nodig is, daarom is er nu standaard geen opvang. Bij speciale (doop)diensten zorgen we dat er wel oppas is. Ook bij gewone vieringen is opvang mogelijk. Hiervoor kan circa een week van tevoren contact worden opgenomen met Lian van den Heuvel, tel. 0527-261476. Zij regelt dan dat er oppas is. De locatie voor oppas is op de bovenverdieping van de Bantsiliek, bij de zij-ingang.

 

We nodigen u van harte uit eens een dienst of activiteit mee te komen maken.

 

Als plaatselijke gemeente zijn wij verbonden met de andere protestantse kerken in de Noordoostpolder. Ook maken wij deel uit van het jeugdwerkplatform Noordoostpolder. 
Voor meer informatie zie:

http://www.dorpskerken-nop.nl/

 

U vindt hier het nieuwe beleidsplan van onze gemeente:

 

Voor ANBI klik hier

 

Consulent : vacant

Voorzitter kerkenraad: A. v.d. Linde

Scriba: pkn@bantsiliek.nl 

Uurtje Feest Palmpasen 2019, afbeelding 1

Bekijk album

Uurtje Feest Palmpasen 2019

Uurtje Feest Palmpasen 2019, afbeelding 2
Uurtje Feest Palmpasen 2019, afbeelding 3
Uurtje Feest Palmpasen 2019, afbeelding 4
Uurtje Feest Palmpasen 2019, afbeelding 5
Uurtje Feest Palmpasen 2019, afbeelding 6
Uurtje Feest Palmpasen 2019, afbeelding 7
Uurtje Feest Palmpasen 2019, afbeelding 8
Uurtje Feest Palmpasen 2019, afbeelding 9
Uurtje Feest Palmpasen 2019, afbeelding 10
Uurtje Feest Palmpasen 2019, afbeelding 11
Uurtje Feest Palmpasen 2019, afbeelding 12
Uurtje Feest Palmpasen 2019, afbeelding 13
Lentewandeling, afbeelding 1

Bekijk album

Lentewandeling

Lentewandeling, afbeelding 2
Lentewandeling, afbeelding 3
Lentewandeling, afbeelding 4
Lentewandeling, afbeelding 5
Lentewandeling, afbeelding 6
Lentewandeling, afbeelding 7
Lentewandeling, afbeelding 8
Lentewandeling, afbeelding 9
Lentewandeling, afbeelding 10
Lentewandeling, afbeelding 11
Lentewandeling, afbeelding 12
Uurtje Feest maart 2018, afbeelding 1

Bekijk album

Uurtje Feest maart 2018

Uurtje Feest maart 2018, afbeelding 2
Uurtje Feest maart 2018, afbeelding 3
Uurtje Feest maart 2018, afbeelding 4
Uurtje Feest maart 2018, afbeelding 5
Uurtje Feest maart 2018, afbeelding 6
Uurtje Feest maart 2018, afbeelding 7
Uurtje Feest maart 2018, afbeelding 8
Uurtje Feest maart 2018, afbeelding 9
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 1

Bekijk album

Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017

Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 2
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 3
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 4
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 5
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 6
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 7
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 8
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 9
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 10
Emmeloords Mannen Koor 29-10-2017, afbeelding 11
Uurtje Feest, afbeelding 1

Bekijk album

Uurtje Feest

Uurtje Feest, afbeelding 2
Uurtje Feest, afbeelding 3
Uurtje Feest, afbeelding 4
Uurtje Feest, afbeelding 5
Uurtje Feest, afbeelding 6
Uurtje Feest, afbeelding 7
Uurtje Feest, afbeelding 8
Uurtje Feest, afbeelding 9
Uurtje Feest, afbeelding 10
Uurtje Feest, afbeelding 11
Uurtje Feest, afbeelding 12
Top <h4>bantsiliek.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/home">Home</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/huren">Huren</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/concerten">Concerten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/vergaderen">Vergaderen</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/trouwlocatie">Trouwlocatie</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/rouwcentrum">Rouwcentrum</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/exposities">Exposities</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/verzorging">Verzorging</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/tarieven">Tarieven</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/pkn-gemeente">PKN gemeente</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/protestantse-gemeente-bant">Protestantse Gemeente Bant</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkdiensten">Kerkdiensten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkelijk-nieuws">Kerkelijk nieuws</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kerkelijke-agenda">Kerkelijke agenda</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/provider">Provider</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/uurtje-feest">Uurtje Feest</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/stiltecentrum">Stiltecentrum</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/protestantse-kerk-nederland">Protestantse Kerk Nederland</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/mok">MOK</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/activiteiten">Activiteiten</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/agenda">Agenda</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/kunstexpo">KunstExpo</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/test">Test</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/contactgegevens">Contactgegevens</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/routebeschrijving">Routebeschrijving</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/vrienden-van-de-bantsiliek">Vrienden van de Bantsiliek</a></li> <li><a href="https://www.bantsiliek.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>